Országos aláírásgyűjtést indított egy jászsági momentumos Budaházy kegyelme miatt

Megosztás

Elítéli Budaházy György szabadon engedését, ezért országos aláírásgyűjtést kezdeményezett egy jászsági momentumos, Kukléta Katalin. Arra kér mindenkit, hogy aláírásával tiltakozzon az ellen, hogy a köztársasági elnök visszaélt a kegyelmi joggal, és a kormányzó hatalom céljaira használja fel azt.

A jászjákóhalmai Kukléta Katalin, a Momentum Mozgalom Jász-Nagykun-Szolnok megyei roma politikusa azt kezdeményezte pártjánál, hogy szervezzenek aláírásgyűjtést Budaházy György szabadon engedése kapcsán.  A párt ezt fel is karolta, és közzétette egy elektronikus aláírásgyűjtő ívet.

Ezen azt írták, hogy:

“Elítéljük Budaházy György és társainak elengedését. Budaházy Györgyöt alapos indokkal, jogosan ítélték börtönbüntetésre. Ő és társai Molotov-koktélos és bombatámadásokat hajtottak végre, gyújtogattak, képviselőket vertek meg vascsövekkel, kisebbségek ellen léptek fel.

Éppen ezért érthetetlen és vérlázító, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette Budaházy Györgyöt és bűntársait, akik ennek köszönhetően szabadlábra kerültek.

A kegyelmet az elítélt részéről sem egészségügyi, sem családi, sem egyéb okok nem indokolták. Öncélú, politikai döntés született.

Budaházyék újbóli színre lépése miatt most sokakban jogos félelem ébredt! És nemcsak az újra köztünk járó terroristák miatt, hanem a hatalom arroganciája miatt is.

Szégyen, hogy az ország vezetése a terroristákat szabadon engedi, az oktatásért és a tanáraikért tüntető gyermekeinket pedig megverik és könnygázt fújnak az arcukba.

Az elnöki kegyelem azt üzeni, hogy magyar állampolgárok, kisebbségek, politikusok elleni erőszak elfogadható, bocsánatos bűn. Ha nem akarunk félelemben élni, akkor nem tűrhetjük mindezt szó nélkül!

Felszólítunk minden jóérzésű embert, aki elutasítja az erőszakot, aki elítéli a terroristák szabadon engedését és az állam összekacsintását az erőszaktevőkkel, hogy írja alá a petíciónkat!

Arra kérnek mindenkit, hogy aláírásával tiltakozzon az ellen, hogy a köztársasági elnök visszaélt a kegyelmi joggal, és a kormányzó hatalom céljaira használja fel azt.

Mint Katalintól megtudtuk, Budaházyval kapcsolatban más “ügye” is van.

Levelet írt ugyanis a megyei rendőrfőkapitánynak. Tette ezt azért, mert június 23-án és 24-én a Magyar Önvédelmi Mozgalom a zagyvarékasi Kisszögben magyar önvédelmi napokat tart. Ennek során 24-én eskütételt is rendeznek, amin maga Budaházy is beszédet fog mondani, de felszólal a Mi hazánk alelnöke is többek között.

A rendőrfőkapitánynak írt levélben ez áll:

Tudomásunkra jutott, hogy a félkatonai szervezeteket betiltó törvény ellenére a Magyar Gárda legújabb klónszervezete a Magyar Önvédelmi Mozgalom (a továbbiakban MÖM), a megyénkben június 24.-én Zagyvarékas-Kisszög részében kapott engedélyt rendezvényének megtartására.Terrorista bűncselekményeket miatt elítélt szélsőjobboldali szereplők mondanak beszédeket, amely félelmet és mentális nyomást jelent a jászsági roma közösségekben.

A jászsági politikus kitért arra is a levélben, hogy a MÖM nemrég a Somogy vármegyei Somogyváron tartott „sétát”, amely ellen Katalin szerint a jászsági roma közösségek is nemtetszésüket fejezték ki.

Levelét így folytatta:

Ennek függvényében a mi térségünkben felkorbácsolódtak a kedélyek, ezért nem látjuk szerencsésnek egy ilyen szélsőjobboldali performansz megtartásának engedélyezését!

Ez erőfitogtatás és a félkatonai szervezetek megszüntetéséről szóló törvény megsértése, vagyis törvénysértést akarnak elkövetni 24.-én.

Mindemellett jelezném, hogy a roma közösségek fel vannak háborodva, mert a Magyar Gárda megjelenése, és aktív szereplése hozzájárult 2008-2009. ben a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságokhoz, mert az ideológiai alapot biztosította a gyilkosoknak!”

Majd arra kérte a kapitányt, hogy vesse latba tekintélyét, és akadályozza meg, hogy a MÖM 24-én megtartsa a rendezvényét.

Hozzátette: “A hangulat feszült, a roma közösségek tiltakoznak.”

Sőt, Katalin leközölt közösségi oldalán egy nyílt levelet is, amiben Oláh József arra szólította fel Sztojka Attila kormánybiztost, tegyen lépéseket, hogy a zagyvarékasi rendezvényt ne tartsák meg, valamint ettől függetlenül, tegyen lépéseket a társadalmi béke irányába, és – idézzük: “ne csak szólamokban, kedves uram, hanem politikai tettekben is!”

Katalin ehhez annyit tett hozzá, hogy a magyar cigányság bízik Sztojkában és kérte, ne hagyja őket cserben.

Nyitóképünkön Kukléta Katalin és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke

Fotók: Kukléta Katalin Facebook

Kapcsolódó cikkek